ATLI OKÇULUK 2.KADEME TEMEL ANTRENÖR KURSU BAŞLADI
  • PAYLAŞ

  • ATLI OKÇULUK 2.KADEME TEMEL ANTRENÖR KURSU BAŞLADI
  • 01
  • 02
  • 03

 Atlı Okçuluk 2. Kademe Antrenör Kursu Başladı

 

 23‐29 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Atlı Okçuluk 2. Kademe Temel Antrenör Kursu, teorik ve pratik eğitimlerine Tokat’ta başladı.

 Kursun ilk günü kursu ziyaret eden Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Sami Genel açılış konuşması gerçekleştirdi.

 Ülkemizde atlı sporlar içinde özellikle son yıllarda büyük bir gelişme gösteren Atlı Okçuluk sporunun önemine vurgu yapan Genel, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Atlı Okçuluk Sporunun hızla gelişmesi, kısa sürede yurt içinde yayılması ve kazanılan uluslararası başarılar, Türk Milletinin ve devletinin bu spora sahip çıkması ile verdiği önem ve özenin göstergesidir.

 Pandemi gibi çeşitli sebeplerle yarışma fırsatı bulamayan camiamız sıkıntılar çekmiştir. Ama vazgeçmemiştir. Ata Sporlarımıza sahip çıkanların azalacağı beklenirken aksine talebin çoğaldığı görülmüştür. 2019 yılında müsabakalara 184 sporcu katılmıştı 2022 yılında ise 250 kişiden fazla sporcu yarışmak istiyorum demiş bilgi formu doldurmuştur.

 Şimdi her şeyin daha hızlı gelişeceği, daha sağlam adımlarla yürüyebileceğimiz bir sürecin içindeyiz. Bu hızlı değişime ayak uydurmak amacı ile önceliğimiz bir an önce müsabakaları gerçekleştirmek olacağından en önemli engel atların tescil ve vize sorununu yöneticilerimizin sahip çıkması ile çözdük. O noktada sıkıntı kalmadı. Devamında da spor dalının ihtiyaç duyacağı antrenör ve hakem eğitimlerine hız vereceğiz. Yeni dönemin ilk eğitimini 2. Kademe Antrenör Kursu için planladık. Kursun açılmasında büyük destekleri olan Federasyon Başkanımız Sayın Hakan Kazancı’ya ve Genel Sekreter Filiz Karaöz hanımefendiye teşekkür etmek istiyorum. Bu eğitim ve kurslarımız organize bir şekilde ihtiyaç olduğu kadar açılacaktır.

 Türkiye’de ilk Uluslararası atlı okçuluk müsabakasını benimle birlikte bu salonda bulunan bir iki kişi ile birlikte 2009 yılında organize etmiş ve “Türk Sitili Atlı Okçuluğu” dünyaya ilan ve tescil etmiştik. O yarışmaya bizden üç atlı okçu katılabilmişti, geçen kısa sürede büyük bir camia olduk.

Federasyon Başkanımız Sayın Hakan Kazancı’nın büyük emek ve gayretleri, Sn. Cumhurbaşkanımızın onayı ile Resmi Gazetede yayınlatması sunucu “Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu” kuruldu.

 Federasyonumuzun 1. Olağan Genel Kurulu 29 haziran 2022 de yapılacaktır. Bu durum geleneksel atlı sporlarımızın gelişmesi için büyük bir fırsattır.

 Bu konuda camia olarak bize büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Sizler de potansiyel antrenörlerimiz olarak bu yükü birlikte omuzlayacağımız spor insanları olacaksınız.

 Kursun Atlı Okçuluğumuza hayırlı olmasını niyaz eder, sizlere de kolaylıklar ve başarılar dilerim”

 

Ayrıca Kursu ziyaret eden Tokat İl Spor Müdürü Haşim Eger ve Şube Müdürü Ömer Besler, başarı ve iyi dileklerini sundu. 29 Mayıs 2022’de tamamlanacak olan kursta teorik ve pratik sınavlardan başarılı olanlar antrenörlük belgesini almaya hak kazanacak.