Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finalleri başladı
  • PAYLAŞ

  • Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finalleri başladı
  • thumbs_b_c_89fdc26cfef68bb324447baa6b5d1752 (800 x 600)

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası yarı final A Grubu müsabakaları, Denizli'de başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde düzenlenen yarı final müsabakalarına, Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, İzmir, Uşak, Denizli ve Balıkesir'den 40 kulüpten sporcuların katıldığı belirtildi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, atlı okçulukta yarı final yarışmalarının yapıldığını vurgulayarak, "38 sipahi var, hedeflere okla isabet ettirmeye çalışıyorlar. Puanlama usulü ile buradan çıkacak takımlar, Türkiye Şampiyonası'nda finallerde yarışacaklar. Vatandaşlarımızın geleneksel sporlara ilgisi büyük. Geçmişimiz at sırtında geçti, uzun yıllar bozkırda. Hem bu gelenekleri yaşatma hem de bir spor etkinliği olarak bunları önemsiyoruz." diye konuştu.

Finalin de Denizli'de olmasını dileyen İbanoğlu, "Böyle bir tesis başka bir yerde yok. Final burada olursa yine en iyi şekilde ev sahipliği yaparız." diye konuştu.

Yarışmaları izleyen AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, verilen arada at binerek, okla hedefe deneme atışı yaptı.

AA

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu